OBS Kære kunde - Grundet Løvens Hule oplever vi et enormt pres på webshoppen, vi håber derfor på din forståede, hvis noget fejler. Vi sidder altid klar i livechatten til at hjælpe dig

Fri fragt over 349,-

100% tilfredsheds garanti

1-3 dages levering

Har du fået Ammehjerne eller er du i tvivl om det har ramt dig?

Oplever du som mor, at du glemmer ting? Måske er du som så mange andre, ramt af “Ammehjerne”

Bare rolig du er ikke den eneste. Der findes en masse forskning om ammehjerne-fænomenet. Fælles for dem alle, at der sker en million ting i krop og sind. Din krop ændrer sig og din hjerne omstiller sig og forbereder sig på, at du skal være mor.

“Kan vi være enige om at nogle dage kan man alt, mens andre dage er et kapløb imod tiden?”

“Jeg er mor til 3 krudtugler, som nu er skolebørn. Mine tre barsler har jeg ofte snakket, grint eller bare snakket om at have ammehjerne, med mødregruppen.  Vi delte hinandens særheder, forglemmelser og skøre indfald. Vi satte humor på egen og hinandens forfængelighed og stolthed. Mest af alt fik vi husket hinanden på at ingen af os ikke var alene om at have ammehjerne.”

Du kan faktisk gøre noget for at ammehjernen ikke tager al kontrol. 

  • Få rigeligt med væske – det er også vigtigt når du ammer.
  • Udnyt din babys lurer til selv at få søvn, eller blot et hvil med lukkede øjne. Det kan også gære noget godt.
  • Skriv de ting du skal huske ned på en blok og sæt aftaler i din kalender, med reminder.
  • Husk at få masser af frisk luft, gå nogle ture med mødregruppen eller familien.

Hvordan håndterer I ammehjernen og hvad gør I for at den ikke tager kontrollen?

De bedste hilsner

Maria, mor til 3 krudtugler, erfaring med 3x “ammehjerne”

At blive forælder er en smuk og udfordrende rejse, uanset om du er førstegangsforælder eller har flere børn. I begge tilfælde er der altid noget nyt at lære, og det er her, Tuttelu’s Babymagasin træder ind i billedet som din pålidelige kilde til information, tips og vejledning.

For Førstegangsforældrene:

For førstegangsforældre er den kommende ankomst af en baby fyldt med spænding og nogle gange også usikkerhed. Hvordan skifter man en ble korrekt? Hvordan etablerer man en sund amning? Hvordan sikrer man en tryg sovemiljø for den nyfødte? Tuttelu’s Babymagasin er her for at besvare alle dine spørgsmål!

For Forældre med Flere Børn:

Selvom du måske har nogle års erfaring som forælder, kan hver ny baby præsentere unikke udfordringer og spørgsmål. Måske har du brug for råd om, hvordan man hjælper ældre søskende med at forstå og acceptere det nye familiemedlem, eller hvordan man jonglerer med de daglige udfordringer med flere børn. 

Uanset om du er ny forælder, en erfaren forælder eller noget derimellem, er Tuttelu’s Babymagasin dit go-to sted for alle dine forældrebehov. Vi opfordrer dig til at udforske vores Babymagasin for at finde endnu flere givende indlæg om alt fra babymadopskrifter til fejring af vigtige milepæle i dit barns liv. 

Ammehjerne er betegnelsen for den glemsomhed og forvirring du kan opleve under og lige efter graviditeten. Det kan vise sig ved, at du f.eks. Er i gang med at foretage dig noget, og lige pludselig glemmer hvad du skulle til at sige eller gøre. Mange oplever også, at de går ind i et bestemt rum i deres hjem, og efterfølgende glemmer, hvad de egentlig laver derinde. 

Ja! Flere undersøgelser viser, at der sker ændringer i kvinders hjerne under graviditeten, og at både koncentrationsevnen og hukommelsen falder i denne forbindelse. Mange mener, at det skyldes, at den gravide kvinde eller nybagte mor har så travlt med at tænke på sit barn, at evnen til at koncentrere sig om andet bliver sværere. Manglen på søvn som mange derudover oplever som nybagte forældre hjælper selvfølgelig heller ikke, og dette kan også have noget at sige, når man kigger på koncentrationsevne hos mødre til små børn. 

De fleste undersøgelser om emnet viser, at den såkaldte “ammehjerne” kan vare op til 2 år efter fødslen, hvor kvindes hjerne altså stadig kan være påvirket af ændringerne under graviditeten. 

Luk