OBS Kære kunde - Grundet Løvens Hule oplever vi et enormt pres på webshoppen, vi håber derfor på din forståede, hvis noget fejler. Vi sidder altid klar i livechatten til at hjælpe dig

Fri fragt over 349,-

100% tilfredsheds garanti

1-3 dages levering

Det kan være rigtig svært at aflæse tegnene på, hvornår ens baby er sulten eller mæt. Særligt førstegangsforældre er meget i tvivl om hvornår babyen skal lægges til brystet. Med oversigten ‘Tegn på at din baby er sulten’ kan du blive lidt klogere på, hvornår det er en god ide at lægge baby til brystet.

Ammevejleder Sara Degn har lavet en nem og overskulig oversigt til dig, som viser hvilke tegn du skal holde øje med når baby er sulten.

De tidlige tegn

Der er de tidlige tegn som er der hvor babyen begynder at røre på sig og sige små lyde, i søvne. Allerede her kan forældrene tage babyen op og få lagt ham til brystet. Tegnene her er nemlig de helt tidlige tegn, og her kan det være nemmere at få lagt ham til brystet. De tidlige tegn vil også være at babyen begynder at åbne munden, stikke tungen ud og lave nogle små slikke -og smaskelyde. 

Læs også artiklen “Hvornår må baby få grød og mos?

Herefter udviser babyen de mere aktive tegn. Babyen begynder at bevæge hovedet fra side til side. Babyen tager hænderne op til munden og kommer hænderne ind i munden. Bevægelserne i hans krop bliver mere intense og vejrtrækningen bliver hurtigere. Han vil begynde at søge efter brystet, uanset hvem han er hos.

Læs også artiklen “Derfor skal din baby ligge på maven”

Til sidst viser babyen de sene tegn. Ved de sene tegn kan det være en næsten umulig opgave at få babyen til brystet. Ved de sene tegn vil han nemlig bevæge hovedet, febrilsk, fra side til side og bagover. Han vil begynde at græde og blive rød i ansigtet. Her kan det være en god idé hvis han bliver trøstet af en af forældrene først. Når han er blevet beroliget, kan forældrene lægge ham til brystet igen.

Sådan ser du babys tegn på sult

Oversigterne er lavet til, at forældrene, særligt førstegangs, kan lære de her tegn lidt bedre at kende.

Baby bruger sine hænder til at finde brystet

Når babyen lægges til brystet, har han brug for sine hænder. De er lidt ligesom et navigationssystem for ham, han bruger dem nemlig til at finde brystet. Han bruger dem også til at berolige sig selv. Derfor er det en god ide ikke at holde hans arme, når han skal lægges til brystet, selvom de ofte virker til at være meget i vejen. Hvis armene holdes, kan han have svært ved at komme på brystet. Se det lidt ligesom hvis du skulle spise uden at bruge dine hænder. Når han bliver lidt for ivrig eller frustreret ved brystet, så tager han hænderne op til munden og ind i munden. Her beroliger han sig selv. Efter kort tid søger han brystet igen. 

Men hvornår er babyen så mæt? Her er der nogle andre tegn som forældrene kan se efter. Ved brystet vil han slippe det og falde i søvn. Han kan også tage hovedet helt væk fra brystet, og virke afslappet og tilpas. Når han har fået godt med mælk, slapper han af i hele kroppen og har åbne hænder. Er hænderne derimod knuget sammen, kan det være tegn på, at han ikke helt er færdig endnu. Her kan han tages fra brystet, blive vækket og blive lagt til det andet bryst. 

Tegn på at din baby er mæt

BABY HAR FÅET GODT MED MÆLK NÅR:

  • Hun slipper bryster og falder i søvn.
  • Hun tager hovedet væk fra brystet og virker afslappet og tilpas.
  • Hun slapper helt af i kroppen og åbner hænderne.

VED BABYEN SOM FÅR FLASKE:

  • Han skubber flaskesutten ud af munden.
  • Han begynder at bide sammen om flaskesutten.
  • Han skubber hovedet helt væk fra flasken.
  • Han virker afslappet og hænderne åbnes.

 

De samme tegn gælder for babyen som får flaske. Her vil han skubbe flaskesutten ud af munden, måske begynder han at bide sammen om flaskesutten. Han vil fjerne hovedet fra flasken, kroppen er helt afslappet og hænderne er åbne.

Læs også artiklen “Efter fødslen – Godt at vide”

100% TILFREDSHEDSGARANTI

Der er faktisk ikke noget vi hellere vil, end at gøre hverdagen nemmere for dig. Og vi har testet vores produkter, som vi kan stå 100% inde for. Derfor giver vi dig 100% tilfredshedgaranti og fri returordning som Tuttelu-abonnent.

Hvis vores ble-abonnement ikke lever op til din forventning, giver vi dig selvfølgelig pengene tilbage. Du skal bare henvende dig til vores kundeservice inden for 100 dage fra leveringstidspunkt og forklare, hvorfor du ikke er tilfreds. 

Du kan til en hver tid ændre i dit abonnement, hvis du har behov for ændre ble størrelsen, afmelde eller tilføje flere produkter inden din næste levering.

Vi vil gøre vores bedste for at du kan være tryg og tilfreds ved at være en del af vores Tuttelu familie.

Der er nogle tidlige tegn på, at din baby er sulten, som du bør være opmærksom på. Din baby begynder f.eks. At røre lidt på sig, og sige små lyde under søvnen. Det er her, du kan lægge baby til. Nogle af de mere aktive tegn på, at din baby er sulten er, at de tager hovedet fra side til side, og tager hænderne op til munden. Her begynder din baby også langsomt at søge efter brystet. 

Typiske tegn på, at din baby er mæt er bl.a. At din baby slipper brystet, eller taget hovedet væk fra brystet, og virker afslappet eller falder i søvn. Det samme gælder en baby der får mad fra en flaske. 

Luk