OBS Kære kunde - Grundet Løvens Hule oplever vi et enormt pres på webshoppen, vi håber derfor på din forståede, hvis noget fejler. Vi sidder altid klar i livechatten til at hjælpe dig

Fri fragt over 349,-

100% tilfredsheds garanti

1-3 dages levering

Du er blevet far! Nu starter en ny hverdag og på et tidspunkt skal du på barsel.

Selvom at alt det fysiske i graviditeten sker for din kæreste, har du som mand massere af muligheder for at være med i processen lige fra starten. Jo flere ting, du som kommende far deltager i, herunder konsultationer, indkøb og generelt er med omkring din partners graviditet og den kommende fødsel, jo mere indsigt får du som far. Og det vil give dig et meget tættere forhold til dit barn. Derudover styrker det også jeres parforhold, at I er sammen om at skabe rammerne for jeres barn.

Som mand kan dine behov let blive overset under graviditeten. Derfor er det vigtigt, at du som far deler dine tanker, ideer og bekymringer frem for at brænde inde med det. Som par er der en stor gevinst i at støtte hinanden og stå sammen om at være forældre. Det er okay at man som far, synes at den kommende forældrerolle, virker overvældende, eller hvis man synes det er svært at forholde sig til. Og det er rigtig meget at skulle tumle med, alene. Tal med din kæreste om det. I er sammen om at blive forældre. Og det er helt okay at tale om det, der er svært. 

Tal med dine nærmeste om at blive far. Måske har du andre fædre i vennekredsen eller familien, som du kan tale med om rollen som far. Høre om deres tanker og overvejelser, tale med dem om det, de syntes var svært. Tal med din egen far eller andet familiemedlem. selvom I har og er forældre i forskellige tider, er der nogen ting der går igen uanset årstallet. Din egen far, havde sikkert også sine bekymringer da han skulle være far. 

Det kan også være en god idé at tale med andre mænd om deres tanker om at blive far. Der kan være mange gode input både fra dem, der har fået barn, og dem, der ikke har. Du kan spørge din kommune eller hvis du er med til jordermoderkonsultation, om der findes fædregrupper i din hjemby eller i nærheden.

Nogle kommuner tilbyder forberedelseskurser til forældre. Her er der rig mulighed for at møde fædre, der skal være far på nogenlunde samme tid, som dig selv. Det er en rigtig god ide at få et netværk på benene, hvor I kan mødes og snakke om at være far. Især nu, hvor far får mere barsel, er det oplagt. Der er en grund til at mødregrupper stadig er i høj kurs, en mødregruppe kan noget helt særligt – det er jeg overbevist om at fædregrupper også kan.

Hvis ikke din kommune tilbyder fædregrupper, så tjek med mødregruppen, der er sikkert nogle fædre dér, der også skal på barsel. 

Far og søn
Gode råd til dig der er blevet far: 
  • Tilbyd at skifte bleen når mor har ammet. 
  • Byd ind, tag babyen op til dig. Sluk for tv’et og sid og kig dit barn i øjnene. Skab relationen – båndet mellem jer. Det betyder ret meget.
  • Hvis mor har svært ved at få amning til at fungerer, så bak op og anerkend at det er svært. Et kram og et par positive ord, kan gøre mere end du tror.  
  • Sid sammen med din partner når hun ammer – ikke hele tiden men i løbet af dagen. Gør det til en hyggetid, stillestunnd hvor tv’et er slukket – hvor det er JER.
  • Hvis jeres barn får flaske, så vær med til at give flaske. 
  • Tag opvasken, tøjvasken – lav noget lækkert men simpelt mad – og husk, det er de små ting i hverdagen der tæller.  
  • Vær sammen om barnet.


Der findes sikkert en masse andre gode råd, skriv til os hvis du har nogle råd du ønsker at dele. 

Far på barsel

Kære far, nu er din barsel begyndt og hvad skal du foretage dig? Selvom flere og flere fædre tager barsel, kan det ligesom med mødre være svært at omstille sig til. Hvad skal man dog lave, selvom dete kan lyde lidt tosset, når man lige er blevet forælder. 

Der er en årsag til at mødregrupper har holdt ved lige siden 1970’erne, hvor de første blev dannet. Fordi de kan noget helt særligt. Det kan fædregrupper eller forældregrupper som det nu hedder, også. For det giver noget helt specielt at kunne mødes med andre, der er i samme situation som en selv.

Selvom der er mange ting der skal passes i hjemme, kan det blive ensomt, hvis ikke man kommer ud.  

Er du far, eller er I en gruppe fædre der ikke helt ved hvad der er, af aktiviteter. så kig på denne hjemmeside: Foreningen far for livet. Der findes sikkert andre platforme, men her kan du finde forskellige aktiviteter, i hele landet for fædre og børn. 

Læs vores babymagasin og få gode råd, tips og tricks fra vores skribenter og eksperter. Hvis du har ønsker til emner, som vi skal tage op, er du velkommen til at skrive til os på info@tuttelu.dk mrk. Babymagasin

Luk