OBS Kære kunde - Grundet Løvens Hule oplever vi et enormt pres på webshoppen, vi håber derfor på din forståede, hvis noget fejler. Vi sidder altid klar i livechatten til at hjælpe dig

Fri fragt over 349,-

100% tilfredsheds garanti

1-3 dages levering

Som forælder ønsker du intet andet end det bedste for dit lille vidunder. Det kan dog virke overvældende med alle de cremer, lotioner og råd derude. Men fortvivl ikke, for vi har samlet de bedste tips og tricks til at pleje din babys hud, så du kan nyde de nære øjeblikke og holde din babys hud sund og smuk. Noget af de vigtigste at huske på er, at babyhud som udgangspunkt er blød og fin, og det anbefales derfor at der gøres mindst muligt ved den. I dette indlæg vil vi dog komme lidt ind på, hvilke produkter du kan bruge, når du f.eks. Skal bade dit barn, ved bleskift eller ved rød/irriteret hud. Husk derudover altid at følge din læges anvisning hvis du oplever, at dit barn får irriteret, kløende eller rød hud.

Skånsom Vask med Milde Produkter

Babyhud er som sagt meget blød og fin, så det er vigtigt at vælge de rigtige produkter når det f.eks. er badetid. Brug milde olier der er specielt formuleret til babyer, og brug kun babysæbe og -shampoo når der er behov for det – altså når dit barn er beskidt. Disse produkter indeholder færre kemikalier og parfumer, der kan forårsage irritation. Undgå også at bade din baby for ofte, da overdreven badning kan fjerne naturlige olier fra deres hud. 

Hold Huden Fugtig

Babyhud har brug for fugtighed for at forblive blød og sund. Efter badet kan du bruge en mild baby lotion, creme eller olie for at bevare hudens naturlige fugtniveau. Påfør det i et tyndt lag og massér det forsigtigt ind i huden. Vær opmærksom på de tørre områder, som albuer og knæ, samt områder med tendens til bleudslæt såsom numsen. Vær opmærksom på, at nogle børn kan have mere behov for hudpleje end andre. Hvis dit barn f.eks. Døjer med hudeksem, meget tør hud, eller andre hudlidelser, kan der være andre anbefalinger samt produkter du kan bruge for at pleje dit barns hud. 

Beskyt Mod Solen

Selvom du måske ikke tager din baby ud i direkte sollys, er det vigtigt at beskytte deres hud mod skadelige UV-stråler. Hvis du er udenfor, skal du klæde din baby i let tøj med lange ærmer og ben. Brug også en bredskygget hat for at beskytte ansigt og nakke. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 1 år ikke opholder sig direkte i solen, og at børn som er ældre end 1 år bruger solcreme skabt til babyer/små børn. Hos Tuttelu kan du finde vores udvalg af solcreme til børn fra Lille Kanin som tilbyder en bredspektret UVA/UVB-beskyttelse og beskytter dit barns sarte hud.

Lille barn og mor
Barn med Tuttelu ble

Forebyg og Behandl Bleudslæt

Bleudslæt kan forekomme hos de fleste babyer på et tidspunkt. For at forebygge det er det vigtigt at skifte bleen regelmæssigt og holde huden ren og tør. Brug f.eks. Olívy baby care diaper change, som er lavet på olivenolie og meget mild kalk, og som plejer og beskytter sart hud efter et bleskift.

Vådservietter: En Praktisk Hjælper

Vådservietter er en uundværlig del af babyplejen. Brug dem til at tørre snavs og afføring væk under bleen og til at rense dit barns hænder og ansigt. Vælg servietter uden duft og alkohol for at undgå irritation. Opbevar altid en pakke vådservietter i din pusletaske, så du er klar til rengøring uanset hvor du er!

Hold Øje med Hudens Reaktion

Alle babyer er forskellige, og det er vigtigt at holde øje med, hvordan din babys hud reagerer på de produkter, du bruger. Hvis du bemærker rødme, udslæt eller andre tegn på irritation, skal du stoppe brugen af produktet og konsultere en læge om, hvad der kan være årsagen.

Babyhudpleje handler om at finde den rette balance mellem at beskytte og pleje. Det kan tage tid at finde de produkter og rutiner, der fungerer bedst for din baby, så vær tålmodig og opmærksom på deres behov.

Tuttelu’s Babymagasin er en skatkiste fyldt med informativt indhold om babypleje og forældreskab. Uanset om du er førstegangsforælder eller har flere børn, finder du spændende guider, tips og tricks samt information, der dækker alt fra amning til bleskift. Så udforsk vores Babymagasin og lad dig inspirere til at skabe en kærlig og omsorgsfuld babyhudplejerutine, der styrker din forbindelse med dit elskede barn.

Luk