OBS Kære kunde - Grundet Løvens Hule oplever vi et enormt pres på webshoppen, vi håber derfor på din forståede, hvis noget fejler. Vi sidder altid klar i livechatten til at hjælpe dig

Fri fragt over 349,-

100% tilfredsheds garanti

1-3 dages levering

Det kan give bedre søvn at sove sammen med din baby, fordi du ikke skal stå op, hver gang baby skal ammes, trøstes eller have sutten. Sundhedsstyrelsen anbefaler at forældrene lader barnet sove i samme rum som dem, i minimum de første 6 måneder. Barnet kan lægges i egen seng, bedside ved siden af forældrenes seng eller ligge sammen med forældrene i sengen.
Ammevejleder Sara Degn, giver dig her nogle gode tips til en god og sikker samsovning.

ammevejleder

Sikker samsovning

Læs også artiklen “Sådan hjælper du dit barn i søvn”

Når barnet sover i samme seng

  • Læg barnet til at sove på ryggen.

  • Læg ikke din dyne henover dit barn. Dit barn kan hurtigt få det for varmt, hvis I deler dyne.

  • Jeres seng må ikke være for blød, og derfor heller ikke en vandseng.

  • Mor må gerne lade barnet falde i søvn ovenpå sig, efter amning eller flaske. Her er det vigtigt, at mor har godt med støtte i ryggen og under begge arme. Barnets hoved skal være højere oppe end barnets numse. Hvis barnet falder i søvn ovenpå mor, skal I være opmærksomme på, at barnet ikke har for meget tøj på. Når mor og barn tager kontaktlur sammen, varmer de hinanden, derfor skal barnet være let påklædt, og mor skal ikke have tøj på med stropper eller andet, som kan være en kvælningsfare for barnet.

    NB. Ikke alle føler sig trygge i dette. Men det er naturligt for mor at falde i søvn, når hun ammer. Når hun vågner igen, kan hun tage barnet fra, og lade det sove ved siden af sig, på ryggen.

  • Mor må gerne falde i søvn, imens hun ammer liggende. Barnet må også gerne falde i søvn, og hvis barnet falder i søvn før mor, kan mor taget barnet fra og lade det trille om på ryggen.

Det anbefales ikke at samsove hvis

Hvorfor samsovning?

Læs også artiklen “Amning – Tegn på at din baby er sulten”

Fordele ved at lade baby sove i samme seng

Samsovning kan virke rigtig godt for nogle familier, og for nogle fungere det ikke. I skal gøre det der fungere for jer i jeres familie. Vi er ikke ens og nogle børn har andre behov og det helt okay.

Luk