OBS Kære kunde - Grundet Løvens Hule oplever vi et enormt pres på webshoppen, vi håber derfor på din forståede, hvis noget fejler. Vi sidder altid klar i livechatten til at hjælpe dig

Fri fragt over 349,-

100% tilfredsheds garanti

1-3 dages levering

Amning om natten er helt normalt. Få inspiration til gode ammestillinger om natten og mulige løsninger til de mange opvågninger baby har i løbet af natten. Ammevejleder Sara Degn hjælper dig med de hyppige opvågninger baby har om natten.

Er de hyppige opvågninger om natten, hvor barnet vil amme, blevet en slags vane? Ja, det kan sagtens være, at amning er blevet en vane, og at det er den eneste måde at få barnet, at falde i søvn igen. Det er jer som forældre der skal afgøre, om det er en dårlig vane. I næste afsnit kommer jeg ind på de hyppige opvågninger og amning.

Hyppige opvågninger og amning om natten

Det kan være ekstremt hårdt, hvis ens baby vågner mange gange i løbet af natten. Nogle babyer vågner op én gang i timen, og det er meget opslidende for forældrene. Her er det bedste egentligt, hvis I kan fortsætte med at få jeres baby til at komme tilbage i søvnen igen, med det som I allerede gør. Det er oftest det nemmeste, hurtigste og mest effektive, både for jer men også for jeres baby.

Læs også artiklen “Amning: Tegn på at baby er sulten”

Eksempel: Hvis jeres baby vågner én gang i timen, og det eneste der virker er, at amme baby i søvn igen, så skal I fortsætte med det. Hvis I skal til at finde andre måder, at få baby til at sove på igen, kan det være utrolig frustrerende for jer. Det er det typisk fordi, I skal bruge længere tid på, at få baby til at falde i søvn igen.

Mulig løsning

Mulige ammestillinger om natten

Er amning blevet en vane for mit barn?


De hyppige opvågninger om natten, hvor barnet vil amme, er det blevet en slags vane? Ja,
det kan sagtens være, at amning er blevet en vane, og at det er den eneste måde at få barnet,
at falde i søvn igen. Det er jer som forældre der skal afgøre, om det er en dårlig vane. I næste
afsnit kommer jeg ind på de hyppige opvågninger og amning.

Sådan kan I blidt skære ned på amningerne om natten

Hvis jeres barn er over 6 måneder gammel, og barnet stadig ammer 1 gang i timen, eller hvis det er gået hen og er blevet problematisk for mor (her tænker jeg at mor er helt udmattet og snart ikke kan længere) kan I forsøge jer med, at skære blidt ned på amningerne.

Her skal I dog være opmærksomme på følgende:

Hvis I tænker, at det at skære ned på amningerne passer bedst i jeres familie, vil jeg komme kort ind på hvad I kan prøve at arbejde med.

Vil det hjælpe at give en falske inden baby skal sove?

Har du også fået at vide at dit barn vil sove bedre hvis du:

Jeg har mødt mange familier, som er meget frustrerede både fordi det halter lidt på søvn fronten, og fordi de slet ikke synes, at deres lille baby er klar til at starte op på grød. Men vil det overhovedet hjælpe på barnets søvn, hvis det får grød, flaske eller at stoppe med natamning? Nej, egentligt ikke. 

Et studie har vist, at de babyer som får erstatning på flaske, fra de er helt små, kan sove lidt længere stræk af gangen, end babyer som bliver ammet. Det er fordi barnet typisk får mere mælk af gangen, og fordi erstatning er lidt sværere at fordøje end modermælk. Men studiet viste samtidig, at når babyerne bliver omkring de 3-4 måneder, så er der ikke længere denne forskel søvnen for babyer som får erstatning og babyer bliver ammet.

Denne forskel på søvnen hos babyer som bliver ammet og babyer som får erstatning, er en forskel på måske nogle minutter. Vi taler ikke om timers forskel. Forældre hvis barn bliver ammet, og som har svært ved at sove, får ofte at vide, at hvis barnet i stedet får flaske så vil det kunne sove igennem om natten. Det er ikke helt sandt. Et andet studie ville undersøge, om introduktion af fast føde, ville få babyerne til at sove længere stræk eller sove igennem, om natten. Studiet viste, at introduktion af fast føde og søvn ikke har nogen sammenhæng.

Forældre bliver den dag i dag, stadig anbefalet at give deres baby vælling i en flaske, inden sengetid. Det bliver stadig anbefalet selvom barnet kun er nogle måneder. Det vil jeg ikke anbefale jer at gøre, da det heller ikke har nogen effekt på søvnen, og da der er en kvælningsfare for barnet.

Læs også artiklen ” Hvornår må baby få grød og mos?”

Det viser sig, at de babyer som bliver introduceret for fast føde, før de 6 måneder, kan have sværere ved at sove om natten. Hvilket forældrene bliver frustrerede over, da de jo netop har fået at vide, at introduktion af fast føde, før de 6 måneder, kan hjælpe på nattesøvnen.

Et tredje studie har vist, at mødre som ammer, generelt får en bedre nattesøvn, end mødre som giver deres barn erstatning. Det har vist sig, at det er op mod 45 minutter mere, end de mødre som giver erstatning, om natten. Hvordan kan det så være?

Det er nemmere og hurtigere, at lægge barnet til om natten. Hvis mor skal op for at lave en flaske, skal hun stå helt op og bruge tid på at lave flasken. På den måde bliver mor mere afbrudt i søvnen. Nogle af de mødre som ammer om natten, opdager i mange tilfælde ikke at de ammer om natten, eller kan ikke huske det næste morgen. I de fleste tilfælde falder babyen også i søvn ved at blive ammet om natten.

Spar tid med et Tuttelu abonnement

Slip for en bekymring mindre og få et Tuttelu ble-abonnement. Hos Tuttelu får du luksuriøse bleer på abonnement og rene babycare produkter, leveret til din dør hver måned.

Du sammensætter selv dit abonnement, så det passer til dig og din babys behov. Så skal vi nok sørger for at du får alt du behøver før du løber tør – Tuttelu er din hjælpen hånd.

Luk